Македонија
7. February 2020 - 18:11

УСЈЕ: Вонредната контрола покажа дека работиме според европските и домашните стандарди

Цементарница УСЈЕ денеска преку соопштение посочува дека резултатите од вонредната контрола на алтернативното гориво за потребите на компанијата уште еднаш докажале дека работат според највисоките европски и домашни стандарди и дека употребуваат гориво кое е еколошки безбедно.

-Потврдата од независната лабораторија од Естонија, исто така, покажа дека сите спротивни тврдења искажани во јавноста се комплетно неосновани и шпекулативни и дека, за жал, воопшто немаат за цел да се идентификуваат вистинските и реални причинители на состојбите со амбиенталниот воздух во Скопје, наведуваат од компанијата.

Цементарница УСЈЕ и понатаму, се додава, ќе остане отоворена за граѓаните, граѓанските здруженија и невладиниот сектор кои се заинтересирани за аргументиран и одговорен дијалог.

-Повторно ги повикуваме сите заинтересирани да нѐ посетат и да ги добијат информацииите засновани на факти. Искрено сме убедени дека заедничка цел треба на сите да ни биде точното информирање на јавноста и реални активности за подобрување на состојбите со животната средина во нашиот град, стои во соопштението.