Свет
18. January 2022 - 21:12

Унгарскиот премиер Орбан на традиционално колење свињи во селото Етемеш | ВИДЕО

Унгарскиот премиер Виктор Орбан учествуваше на традиционалниот настан на колење на свињи во селото Етемеш. Традицијата почнува со поздрав со домаќините и наздравување со ракија, по што главниот мајстор Орбан почна да ја подготвува свињата за колење. 

Како што пишуваат унгарските медиуми, потоа тој професионално ја отстранил косата од животното со плински горилник, по што заедно со месарите започнал со расекување. На крај Орбан бил дел и од процесот на одвојување на сланината и мелењето на месото.

Унгарскиот премиер по завршувањето на целиот чин објави видео на социјалните мрежи.