Бизнис
1. March 2021 - 20:17

Угостителите и Владата не постигнаа договор

Денешната двочасовна средба меѓу организаторите на свадби со вицепремиерот Битиќи и директорот на пазарен завши без успех. Во најскоро време тие ќе треба да достават нов предлог на протоколи по кој комисијата за заразни болести ќе треба да одлучува.

-Оставаме простор за уште една средба. Деновиве ќе го доставиме новиот предлог протокол и се надеваме дека комисијата ќе даде зелено светло во најскоро време да почнеме со работа, вели Марија Синадимовска Арсковска сопственик на ресторан за свадби.

Инаку oрганизаторите на свадби бараат да работат како и останатите кафани. Тие од јуни месец се целосно затворени

 

 

Ирена Чачкова