Живот
6. May 2016 - 12:51

Убиле крокодил стар 185. години - Она што го нашле во неговиот стомак ги шокирало!

Не се случува често да најдете нешто навистина легендарно, нешто што било скриено толку долго, што поминале генерации и генерации... Токму такво нешто откриле овие ловци во Мисисипи.
 
Всушност, после долг ден на лов, фатиле огромен крокодил за кој се смета дека е стар 185. години! Меѓутоа, ловците не ни помислиле што се крие во утробата на ова животно...
Кога сакале да го подигнат на неговата опашка забележале металн иделови. Повикале истажувачи за детално да го испитаат, а тие пак во внатрешноста на крокодилот пронашле куршуми од Граѓанската војна, кои биле испукани пред околу 150 години!