Балкан
25. September 2016 - 13:09

Убиецот на Аркан ужива во затвор - Погледнете во какви услови живее Драган

Наjпознатиот српски затвореник за разлика од колегите од другите затвори, многу лесно се поднесуваат пеколните горештини бидејќи секој ден на располагање имаат базен и екипата на срспки Курир го посетила Казнено поправниот затвор во Пожаревац за да се уверат како ги издржуваат жештините зад решетките.

Rekreacija... Sprave za vežbanje popularne su među zatvorenicima

Дворот на затворот е опкружен со висока ограда и бодликава жица, уредена стаза со цвеќиња која води право до спортскиот -рекреативен центар во склоп е и базенот. Па како и на секој базен така и овде покрај водата стои еден маж на чија маица му пишува „Спасувач“.

Osveženje... Bazen u Zabeli

Драган Николиќ е  осуден  на 30 години затвор поради помаѓање во убиството на Жељко Ражнатовиќ - Аркан кој беше убиен во 2000 година. Драган изгледа многу подобро отколку кога го затворија

Disciplina... Unutrašnjost zatvora

- Вежбам неколку дена во неделата, се трудам да се одржувам во форма, вели Драган

Тој деновите освен со спор ги пополнува и со пишување, Драган планира својата книга да ја напише во затворската келија.