Спорт плус
11. July 2019 - 19:50

Тур де Франс: Шестата етапа за Теунс, жолтата маичка за Чиконе

Возачот на екипата на Бахреин-Мерида  Дилан Теунс е победник на денешната 6-та етапа на велосипедската трка Тур де Франс.

            Белгискиот велосипедист  успеа да победи благодарение на бегот што го направи во најтешките долови на етапта што се возеше од Муле во должина од 160км

Второто место му припадна на Џулио Чиконе кој од денеска е нов сопственик на жолтата маичка.