Џет-Сет
13. јуни 2017 - 13:18

ТУКА СЕ РОДИВ, ТУКА И ЌЕ УМРАМ... Трогателно опростување на Тони Цетински!

Хрватскиот музичар Тони Цетински со својата објава на Фејсбук шокираше многу фанови.

Имено, Тони одлучи да го напушти Загреб по скоро три децении и да се врати во својата родна Истра, затоа што како што напишал, не може повеќе да биде со главата на едно, а со срцето на друго место.

Постот на Тони ви го пренесуваме во целост:

- Драг град Загреб! Ти дадов колку што можев и знаев но дојде време да се разделиме по 25 прекрасни години. Не, не сум се разочарал, но мислам дека премногу издржав да бидам се тело и глава тука, а со срце и и душа во својата родна Истра. Ти нема многу да изгубиш, но јас многу ќе добијам со враќањето дома. Да, идам дома. Им се заблогадуравам на сите кои се трудеа да се чувствувам како да сум дома, но никогаш тоа не било ниту можело да биде така. Ми фали многу повеќе Загребе  што ти за жал не можеш да ми го дадеш, но ми е многу важно, а тоа е МИР и чувството на припадност. Можеби ниту во Истра нема секогаш да ми биде најидеално, но барем ќе бидам блиску до воите. не можам повеќе самиот да се лажам и кога ќе ја преминам Учка срцето посилно и побрзо чука. Како и да е Загребе ти благодарам. Со задоволство и понатаму ќе доаѓам во Загреб, но само како гостин затоа што моето срце припаѓа каде и на моите Виде и Марија почиваат во мир. Во Истра. П.С: Не верував дека може да ми затреперат рацете и гласот, а камоли дека солзи ќе почнат да ми течат, но ДА и тоа во моментов ми се случува. Ви благодарам на сите. И на овие и на оние исто како и моите! Ве сакам.