Ф1
7. September 2019 - 14:44

Тркачот во Формула 3, Перони чудесно преживеа страшна несреќа

Австралискиот возач во Ф3, Алекс Перони преживеа страшна несреќа на патеката во Монца. Неговиот болид летна во воздух, се заврти неколку пати и падна на покрив удирајќи во гумената бариера и во бетонскиот ѕид зад него.

Младиот возач иако одо болидот излезе неповреден тој веднаш со медицинско возило е префрлен во болница поради претпазливост.

Поради несреќата на Перони беше одложен тренингот на тркачите од Формула 1.