Loading Video...
Свет
29. јуни 2019 - 16:34

Трамп тврди: Нема санкции против Кина

Американскиот претседател Трамп потврди дека нема воведување на нови санкции против Кина во трговската војна помеѓу двете земји.

Сепак, преговорите продолжуваат, но американските компании ќе можат да продолжат да го снабдуваат кинескиот Хуавеи.

Кина за возврат ќе купува земјоделски производи од САД. Кинески дипломат на самитот Г20 во Осака изјави дека заедничките интереси на двете земји се поголеми од нивните разлики.