Балкан
11. April 2017 - 16:32

Трамп потпиша - Црна Гора влегува во НАТО

Доналд Трамп го стави својот потпис на протоколот за пристапување на Црна Гора  во НАТО со што е завршена процедурата за негова ратификација во САД.

Од  28 –те земји  членки на Алијансата, останува уште Холандија и Шпанија да дадат зелено светло за  да Црна Гора стане полноправна членка на овој сојуз.