Свет
16. January 2017 - 14:05

Трамп: Меркел направи катастрофална грешка со мигрантите

Зборувајќи за мигрантската криза во Европа, во интервју за весниците тајмс и Билд, тој рече дека Меркел е најважиот европски лидер, но оти не требала да дозволи да прими толкав број на илегални мигранти.

Трамп посочи и дека токму мигранската криза била причина за Брекзит.

Ако европските земји не беа присилувани да примаат мигранти, немаше да дојде до излез на Британија од ЕУ, рече тој.

Граѓаните не сакаат луѓе кои ќе ви ја уништуваат земјата. Јас ќе ги зајакнам границите во САД, веднаш штом ја преземам функцијата, изјави новоизбраниот американски претседател.