Балкан
30. July 2015 - 14:09

Трагедија: Починал откако го каснал поскок иако примил противотров!

Јосип Белопер од местото Дубравица близу Неум, Бих, починал откако бил каснат од поскок, иако брзо по каснувањето примил противотров.

Змијата го каснала додека берел зеленчук од градина.

Веднаш по каснувањето примил серум кој се дава во случај на каснување од змија.

Пациентот од Здравствениот дом во Неум итно бил пренесен на лечење во болница во Мостар, но на пат до таму повраќал и губел вид, што било знак дека нешто не е во ред..

Бил примен во мостарската болница, но и покрај напорите на лекарите, починал, 12 часа по каснувањето.