Џет-Сет
7. March 2019 - 19:16

Тони Цетински ќе оди во затвор

Општинското државно обвинителство покрена обвинение против Тони Цетински, а истото е потврдено. Сообраќајната несреќа во Ровињ во 2017 година во која настрадат пешак, покрај траума, за пејачот ќе донесе и затвор во случај да се докаже дека е виновен, и тоа во времетраење од 1 до максимум 8 години за ова кривично дело.
 
Според обвинението, Цетински предизвикал несреќа со смртни последици од невнимание кршејќи ги прописите за безбедност и сообраќај. Според одредбите на Казнениот закон, во случај со правосудна пресуда да му се докаже вината, му се закануваат од 1 до 8 години затвор.
 
Тони вели дека неизмерно жали поради тоа што се случило. но се труди и понатаму нормално да живее и да функционира, и покрај болката која ја нанел на починатиот 62-годишен Ибрахим Кевљанин.
 
Она што потешко ми паѓа од било каков судски процес, е осудата и јавниот линч за самиот факт дека сум учествувал во таква несреќа која остави длабока траума првенствено за семејството, но и на мене и моето семејство и покрај тоа што се трудам и понатаму да функционирам, да работа, да живеам, не е лесно но се мора – изјавил пејачот.