Македонија
8. October 2015 - 12:52

Тешка кражба во црквата „Свети Илија“ во струшко Радожда

Во временскиот период од 1 до 7 октомври годинава непознат сторител извршил тешка кражба во црквата „Свети Илија“ во струшкото село Радожда.

МВР денеска соопшти дека со подесен остар предмет сторителот насилно ја отворил влезната врата и извршил тешка кражба при што од олтарот одзел четири резбани столбчиња и две резбани царски двери по што го напуштил местото на настанот.

Од страна на Полициската станица во Струга извршен е увид и се превземаат мерки за целосно расчистување на случајот.