Балкан
28. April 2016 - 12:32

Тепачка во турскиот Парламент

Тензиите што се појавија меѓу пратениците од владеачката Партија на правдата и развојот (АКП) и прокурдската Демократска партија на народите (ДПН), денеска прерасна во тепачка, пренесе турската телевизија НТВ.

Настанот се случи за време на рсправата за формирање комисија, која треба да ги истражи евентуалните престапи на органите на прогонот.

-Терористите надвор!, извика пратеник на АКП на адреса на неговите колеги од прокурдската ДПН.

Неговите зборови беа испровоцирани од изјавата на пратеник на ДПН кој пред пратениците кажа „им одавам почит на убиените цивили и деца од страна на органите на прогонот“.

За време на кавгата пратениците од двете партии од време на време си разменуваа тупаници, посочува НТВ.