Македонија
2. November 2017 - 10:40

Тажна вест: Почина Живко Радевски

Вчера на 75-годишна возраст почина Живко Радевски, поранешен директор на ИМБ Битолa.
 
Радевски беше менаџер на битолската млекарница се до нејзиното продавање, а потоа отвори приватна компанија „Ж.Радевски“ која ги произведува млечните производи „Вита Пела“.
 
Опелото и погребот ќе бидат денеска на светонеделските гробишта.