Македонија
29. August 2019 - 11:37

Тажна вест: Почина Бранко Јаневски

 Со голема болка и тага соопштуваме дека на ден 28.08.2019 годин,  по кратко и тешко боледување почина Претседателот на СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКАТА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА (СДПМ) Бранко Јаневски.

           Бранко Јаневски до крајот на својот живот ја извршуваше функцијата Претседател на СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКАТА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА (СДПМ), беше борец за подобар развој на демократијата и особен развој на општествениот, политичкиот и економскиот живот за општото добро на граѓаните. Тој беше позната личност на македонската јавност, сопруг, пожртувувам татко, дедо, пријател...           

        Последна почит ќе му дадеме во сабота на ден 31.08.2019 година,  со почеток од 10.00 часот во капелата на гробиштата во општина Бутел, Скопје.