Македонија
10. March 2017 - 13:44

Талат Џафери претседател на Собранието на РМ

„Република“ од свои извори дознава дека меѓу СДСМ и ДУИ е договорено Талат Џафери да биде претседател на Собранието на РМ, односно дека во отсуство на Ѓорге Иванов државата ќе ја води Талат Џафери и тој ќе биде врховен командант на вооружените сили на РМ.
 
Државата ќе ја води двојазично, бидејќи СДСМ дозволи да се обраќа на албански како претседател на Собранеито и да ги води седниците на албански.
 
Тоа што не го добија во војната во 2001 година, терористите од УЧК го добија денеска со предавството на Заев.