Живот
17. July 2015 - 8:47

Светлина над Папата ги возбуди верниците - Доказ дека Бог го чува!

Папата Франциск повторно се најде во центарот на вниманието, овој пат поради една фотографија која почна да се шири на социјалните мрежи. На таа слика може да се види необична светлина над неговата глава, односно фигура која неодоливо потсетува на гулаб кој го набљудува.

Фотографијата ја забележал непознат автор за време на неодамнешната посета на Парагвај, а за неа се распишаа бројни локални медиуми, кои го пренесоа тумачењето на парапсихологот Александер Морган.

Имено, Морган заклучил дека сликата е доказ оти Бог го чува папата.