Свет
13. February 2018 - 11:11

Судир помеѓу турски чамец и брод на грчката Крајбрежна стража

Турски пловен објект утрово се судри со брод на грчката Крајбрежна стража во близина на островот Имија, чиј турски топоним е Кардак.

За сега нема информации за повредени лица.

Турскиот чамец е префрлен на грчкиот остров Лерос на поправка.