Бизнис
23. November 2017 - 8:58

Студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој

Студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој ќе биде отворена денеска на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје.

По петти пат, студентите на ФЕИТ и стручната јавност низ 50-тина студентски трудови и седум пленарни предавања од компании и четири предавања на професори, ќе разговараат за енергетската ефикасност и одржливиот развој.

Од Организациониот одбор наведуваат дека конференција, која ќе заврши на 25 ноември претставува мост меѓу професионалците и студентите кои заеднички работат на наоѓање решенија за одржлив развој и зелена иднина.