Македонија
12. January 2019 - 19:24

Струмички карневалски групи учествуваа на карневал во Бугарија

Три карневалски групи од Струмица успешно се преставија на Осмиот меѓународен карневал што се одржува во Разлог, Бугарија.

На карневалот учествуваат големите карневалски групи од Струмица Мулен Руж (Анита), Мулен Руж (Илија) и Струма.

Карневалските креации на струмичани наидоа на добар прием кај публиката и учесниците.

Oвие групи наскоро треба да ги почнат подготовките за учество на Струмичкиот карневал, кој традиционално се одржува на ден пред големиот верски празник Прочка.