Бизнис
31. July 2020 - 10:48

Струјата поскапува до 8 проценти, евтината тарифа останува

Неофицијално Сител дознава дека новата цена на електричната енергија ќе се зголеми од 7,5 до 8 проценти, а евтината тарифа нема да се укине и граѓаните ќе можат да ја користат и во следниот период. Според информациите на Сител државните електрани побарале 10 проценти зголемување на цената на електирчната енергија, а преносниот систем Мепсо пријавиле зголемени трошоци за околу 70 проценти.  

Според некои информации пак цената на парното ќе се намали. Новите цени за топлинската енегија и за струјата регулаторот ќе ги објави во текот на денот.

 

 

 

Ирена Чачкова