Живот
13. April 2016 - 20:36

Страшно откритие: Пронајдени 13 мртви китови - Она што им го нашле во стомакот е вистински хорор

Китовите секојдневно умираат во вода или на копно. Оваа година, 13 китови загинаа на брегот на Северноито Море во Германија.
 
Како ова да не е доволно за страшна глетка, можете ли да претпоставите со какви откритија дојдоа истражувачите кога цели тимови луѓе влегле во утробите на овие „џинови“?
 
Во Нивните утроби се собрал премногу пластичен отпад. Ѓубре, лименки, 13 метри долга рибарска мрежа, па дури и делови од автомобил. Сето тоа благодарение на човечката себичност и несовесна штета која се нанесува на природата!
Сите настрадани животни биле на возраст од 10 до 15 години и починале од срцев удар. иако овој вид отпад, во нивниот случај не е причина за смртта, и како тој може да биде смртоносен.
 
Насобраното ѓубре, на нив им дава лажно чувство на заситеност, а со тоа престануваат да ловат. Освен тоа, острите предмети можат да предизвикаат внатрешни повреди и кварење на цревата.
 
Ова мора да заврши! Споделете ја оваа приказна, да го спасиме светот, да се спасиме себеси!