Живот
3. February 2017 - 11:13

Страшна исповед: Му бев љубовница а потоа дојде неговата сопруга и...

Жените кои ќе се одлучат да бидат некому љубовници, знаат дека на крајот најверојатно ќе бидат оставени. Заради таа причина секоја афера може да се претвори во вистински краток роман.
 
-Со години бев со момче, а кога раскинавме, продолживме да седа се гледаме од време на време. Тој беше мојата голема љубов, како и јас нему, но едноставно не можеше да сбидеме заедно од различни причина. Нашите среќавања траеја и кога тој почна врска со неговата сегашна сопруга, а заврши кога таа остана бремена. Јас сум акушерка по професија, а по некоја случајност таа дојде да се породи баш кога јас бев на смена. Имаше долго породување, десет часа, а јас бев цело време со неа, како да е моја најдобра  пријателка. Никогаш нема да го заборавам моментот кога го видов тоа мало суштество, и кога излегов надвор во ходникот да му честитам на среќниот татко. Тој плачеше, најверојатно,од среќа, а јас поради тоа што јас би требало да биде на нејзиното место - објави на Фејсбук страницата "Што ми се случи денес.