Македонија
26. July 2015 - 23:20

Страотна несреќа кај Струмица, неколку повредени

Вечерва околу 20:30 на транзитнот пат, односно на улицата ,,Климент Охридски” во близина на кружниот тек на излезот кон Василево се случи сообраќајна незгода во која, како што потврдуваат  очевидци за Струмица Денес, има неколку посериозно повредени лица.

Во сообраќајната незгода учествувале две возила од кое едно пежо со штипски регистарски таблици, кое било свадбено украсено, и автомобил марка Мерцедес.

29b4bb73c94ecf4e8860a0b24641f99276e905b6927e09edc7cdbdb85a76027c

И двата автомобили се целосно уништени, а можат да се забележат делови од автомобилите и на неколку десетина метри одалеченост од местото на несреќата.

Според очевидците еден од автомобилите направил погрешно свртување и со голема брзина му го пресекол патот на другото возило.