Живот
6. April 2017 - 11:24

Стави банана и јајце во земја: Неверојатниот ефект ги воодушеви сите што пробаа

Конечно стигна пролетта и тоа е времето кога се сади зелечук во градината. Ако имате искуство со тоа, тогаш знаете дека му е потребно соодветно ѓубре, а проблемот е ако се купи од продавница не е многу добро.

Ви откриваме како дома да си направите свое ѓибриво, а ви требаат само банани и јаца. Јајцето и бананата потоа сами ќе го направат тоа што е потребно за билката.

 

Foto: Printscreen Youtube / Gary Pilarchik

Откако ќе ископате дупка во земјата, ставете во неа јајце и банана и наполнете до половина со земја, а на врвот ставете ја билката која ќе посадите. Јајцето и бананата служат како ѓубриво така што ослободуваат хранливи материи, кои потоа растението ги зема директно преку својот корен.

Foto: Printscreen Youtube / Gary Pilarchik

Погледнете го процесот во видеото: