Здравје
6. May 2016 - 11:04

Ставете кромид на вратот пред спиење - Звучи чудно, но помага

Дали сте слушнале дека кромидот во народот се смета за "лек против седум болести"? И така е. Звучи неверојатно, но со помош на кромидот можете да воспоставите нормална работа на штитната жлезда! Ова е едноставна, но многу ефикасна метода. 
 
Од античките времиња се знае дека кромидот ја чисти кожата, ги убива бактериите, помага во прочистување на крвта, а како резултат на фосфорната киселина.
 
Наш предлог е да го испробате овој метод, како помош при лекување на тироидната жлезда.
 
За ова ќе ви треба еден кромид!
Пред спиење, исечете поголема главица кромид на половина и почекајте да пушти сок од двете половини.
 
Со кружни движења измасирајте го вратот со двете половини од кромидот во областа на тироидната жлезда.
 
Кромидот има голем број на корисни својства, го прочистува воздухот, ги убива патогени бактерии, ја чисти крвта и слично.
 
Тој содржи многу витамини и минерали, вклучувајќи калциум, магнезиум, калиум, манган, витамин Ц, К и Б6. Кромидот ќе ви помогне да бидете здрави и спречува развој на некои хронични заболувања.