Балкан
3. August 2023 - 11:30

Српски турист почина на плажа во Валона

54-годишен турист oд Срија почина на плажа во Валона, Албанија. Како што јавува ABC News Albania, мажот добил срцеви проблеми само што дошол во контакт со водата на морскиот брег.

Нему му била укажана итна медицинска помош од турист, крајбрежната стража, а потоа и екипа на итната помош.

Сепак, нивните напори биле залудни, па 54-годишникот починал.

Полицијата го презела овој случај и води истрага за утврдување на сите околности, јавува ABC News Albania.