Живот
8. May 2016 - 12:24

Срамежлива мимоза: Кога ќе ја допрете оваа билка, се случува нешто магично

Ако ја допрете срамежливата мимоза таа веднаш, се повлекува „во себе“. Односно, нејзините лисја се спуштаат или се  протресуваат, на тој начин таа се брани. Неколку минути подоцна кога „опасноста“ ќе помине билката се враќа во првобитната состојба. 

Погледнете...