Живот
29. јуни 2017 - 10:11

Спектакуларно бегство на голем крап

Додека двајца рибари гордо позираа со својот улов, тој успеа да се ослободи и да побегне.

На несекојдневното видео, снимено во чешкиот град Брно, се гледа како двајцата риболовци прво се среќни оти фатиле крап, обидувајќи се да се фотографираат со својот прилично голем плен, но тој потоа им бега од рацете.

Тие веројатно и онака би ја вратиле рибата во вода по фотографирањето, но на крапот очигледно многу му се брзало.