Македонија
4. December 2023 - 10:03

Спасовски: Таткото му кажал на убиецот кога Вања ќе излезе сама од дома

Таткото ги споделил информациите кога Вања сама ќе го напушти сама домот каде што живеела. Главната причина била изнуда на пари од мајката со цел корист подоцна да имаат сите останати инволвирани, соопшти министерот Оливер Спасовски на денешната прес конференција.

Била грабната од пред влезот на зградата, со возилото на претходно убиениот пензионер. Околу 10 часот со пиштол било извршено убиството на Вања, а потоа запалено возилото, објасни министерот.

„На овој убиец или ако сакате монструм му ја следиме трагата и штом стапне на наше тпло ќе биде уапсен“, рече министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.