Македонија
25. February 2019 - 9:20

Советот на Град Скопје ќе одлучува за парична помош на семејствата на загинатите во сообраќајната несреќа кај село Ласкарци

Советот на Град Скопје денеска ќе ја оддржи 27 седница на која ќе се расправа по единствена точка на дневниот ред – Одлука за определување еднократна парична помош за семејствата на загинатите во сообраќајната несреќа кај село Ласкарци.

Одлуката на градот предвидува на семејствата на загинатите во сообраќајната несреќа на автопатот Скопје – Тетово да се додели парична помош од 100.000 денари во нето износ. Паричните средства од оваа Oдлука се обезбедуваат од Буџетот на Град Скопје за 2019 година.

По завршувањето на оваа седница, Советот ќе ја одржи 28-та седница каде ќе работи со единствена точна на дневен ред – Поставување советнички прашања.