Свет
26. March 2020 - 13:17

Состојба со Ковид-19 во светот до 13 часот

 Според најновите податоци, во светот досега се регистрирани 488.055 луѓе заразени со новиот коронавирус. Од нив починати се 22.049, а оздравеле 117.603 лица.

Ватикан – Негативен е тестот за присуство на Ковид-19 кај папата Франциск.

Романија – Над 1.000 луѓе веќе се заразени со новиот коронавирус.

Европа – СЗО: Постојат знаци за забавување на ширењето на Ковид-19 во Европа

Ирак – За две недели продолжен полицискиот час во државата

Белгија – Државата нема да прима болни од Ковид-19 од други држави.
Кина – Кина и Русија ги повикуваат ОН да ги укинат трговските санкции поради коронавирусот.

Словенија – Државата има заштитни средства и опрема доволни за само една недела.