Спорт плус
9. November 2015 - 9:07

Солиден настап на ПК Бета во Зрењанин

Пливачите на македонскиот клуб Бета викендот на „Србија Гран При“ освоија еден медал, а имаа и неколку пласмани во финални трки.
Носител на сребрен медал е Матеј Цветановски кој го освои второ место во дисциплината 50 метри слободно и имаше најдобар резултат по бодови во негова категорија.
 
Ангеловски Љупчо се квалификува во полуфинале и финале во дисциплината 100 метри делфин, во полуфинале во дисциплината 50 метри грбно и полуфинале и финале во дисциплината 50 метри делфин.
Марко Бејатовиќ се квалификува во финале во дисциплината 400 метри мешано и во полуфинале во дисциплината 100 мешано.
Овој натпревар е познат по тоа што програмата е идентична на Европското првенство на мали базени па поради тоа учество земаат врвни пливачи и има голема конкуренција.
 
На турнирот учествуваа вкупно 358 пливачи од 52 клуба од 11 држави.