Свет
13. September 2017 - 9:58

„Сојуз МС-06“ пристигна на Меѓународната вселенска станици

Рускиот вселнски брод „Сојуз МС-06“ со тричлен екипаж, по шест часа лет, утрово пристигна на Меѓународната вселенска станици (МСС).

Мисијата на командантот Александар Мисуркин и инженерите Марк Ванде Хеј и Џо Акабо од НАСА ќе трае 167 денови.

Од јули на МСС се астронаутот на НАСА, Рендли Бресник, Русинот Сергеј Ријазански и Паоло Несполи од Европската вселенска агенција.