Живот
16. February 2016 - 14:37

- Снимам порно филмови, но и понатаму сум муслиманка иако не смеам да се вратам дома!

24-годишната Надја Али е порно ѕвезда која живее во САД а по потекло е од Пакистан. Во светската индустријата за порно филмови таа е присутна една година, и нема ништо против за да ги помести границите на својата вера.

Неверојатно,  но вистинито е тоа што Надја е муслиманка.

Често ја снимаат само со хиџаб на главата, додека практикува различни сексуални активности.

Инаку многу муслиманки носат хиџаб во присутност на мажи кои не припаѓаат на нивното семејство, тоа е длабоко вкоренето во исламската религија и култура, поврзано со Куранот и концептот на женска скромност. На тој начин, жените се во подредена улога кај мажите, но Надја смета дека носењето на хиџабот во порно филмовите и дава дополнителна сила.

За да ги отстрани бариерите на ова вечно табу, таа не смета дека нејзината работа не вклучува анти-хиџабска порнографија, туку смета дека ќе потикне промени како што се забранувањето на  жените да допираат банани и краставици поради нивниот облик.

"Ми рекоа дека не сум мислиманка, дека го срамам Пакистан и дека Пакистан никогаш нема да ме прифати, но јас и понатаму сум муслиманка - различна од своите родители. Мојата сестра носи хиџаб, скромна е, омажена и има деца. Мојата мајка исто така носи хиџаб и се моли пет пати дневно. Јас се молам два пати дневно, и понатаму сум голем верник."

"Но сметам дека може да биде муслиманка и порно ѕвезда, иако е свесна за раздорот кој може да го направи, верува дека може да доживее било какви последици, сепак јас имам долгорочно оправдување."

Иако хомосексуалноста е илегална во Пакистан, кој пробува да ја забрани целата порнографија, таа планира да сними филм со девојка оваа година.

Иако друштвото во Пакистан веќе не ја прифаќа, нејзините најблиски роднини не и замеруваат поради изборот за нејзинаtа работа. Не им е мило, но сепак не се одрекле од нејзе.

Напоменува дека се занимава со порнографија за жените во Пакистан, за нивното ослободување, за и оние кои се прекриваат со хиџаб да излезат пред камерите, а не се да се случува само зад затворени врати прeд нив.

"Не ја мешам религијата во порно-филмовите. Им реков на режисерите да го исфрлат зборот муслимани од насловите на порно-филмовите. За мене тука се работи за пакистанска култура, а не за религија. Оваа година планирам да снимам повеќе соло сцени но и со девојки за да покажам на светот дека и девојките од Блискиот Исток, со пакистанско потекло можат да бидат возбудени и страсни. Бидејќи им е забранет сексот, сакам да им покажам како да мастурбурааат и да бидат со други девојки."

Изгледа дека нејзиното потекло премногу влијаело на нејзината сексуалност, додека растела нејзиниот татко ја учел да биде најпаметното дете и дека на момчињата им се опростуваат работи кои на девојчињата не им се дозволуваат.

"Го гледав првиот брак на мојата сестра - како мораше да се покори иако срцето и беше скршено многу пати, како и понатаму мораше да биде добра мајка и сопруга."

Тогаш одлучила дека сака да ги премине постоечките граници.

"Можам да бидам во подредена улога, зависно од ситуацијата, но сум многу доминантна и силна. Не дозволувам на машките да се извлечат доколку згрешат нешто. Не сум типична девојка од Блискиот Исток."

Минатата година порно глумица од Либан, Миа Калифа, добила смртни закани откако носела хиџаб во порно-филм, но Али не се плаши, смета дека треба само да биде добра и пристојна кон луѓето кое имаат различни ставови.

"Немојте да реагирате на негативни работи и животот ќе ви биде многу мирен."

Иако и е забрането враќање во Пакистан, таа тврди дека нема да ја замолкне и спречи.

Таа едноставно сака да биде гласот на сите жени во светот, сака да им помогне да се кренат и да завземат став.

Се противи на двојни стандарди помеѓу мажите и жените, сака сите да се приклучат во борбата за рамноправност.

"Жените треба да бидат силни и да изградат свое царство, без разлика колку долго ќе трае. Пренесете ја својата сила на новите генерации, дигнете го гласот поради своите ќерки и синови. Не ви требаат мажите за да се кренете во револуција."