Балкан
19. April 2017 - 17:50

Снег во Хрватска и во БиХ

Снег падна во континенталните делови на Хрватска и во Босна и Херцеговина, а брегот на Јадранско Море е зафатен од поројни дождови и силен ветер, а на места има и бура.

Слаби врнежи од снег има во хрватските области Горски Котор и Лика, а дел од патиштата се затворени за движење, а на некои е забрането движење на товарни возила.

Исто така е забрането пловењето за некои фериботи и чамци до островите во Јадранско Море.

Снегот кој синоќа падна во Сараево предизвика хаос во сообраќајот.