Балкан
14. April 2020 - 10:46

Словенија од денеска постепено ги укинува ограничувањата

Словенија од денеска почнува постепено да ги укинува ограничувањата поради епидемијата на коронавирусот, јави дописникот на МИА од Љубљана.

Здравствените установи од денеска ќе почнат да извршуваат специјалистички и амбулантски прегледи кои беа стопирани, а повторно ќе бидат отворени и центрите за рехабилитација.

Од денеска повторно стартуваи  производството во фабриките Горење, Адриа Мобил и Елан, а следната недела истото ќе го направи и Ревоз.

Од словенечката Влада објавија дека во текот на денот на прес конференција ќе објават кои други забрани и ограничување ќе бидат укинати.