Македонија
21. јуни 2016 - 12:01

Следува уште еден неработен ден

 
17 јуни 2016 година, Духовден, петок пред Духовден, беше неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.
 
Ова се останатите неработни денови во 2016 година
 
За сите граѓани на РМ:
 
7 Јули (четврток) Рамазан Бајрам, прв ден на Рамазан Бајрам
2 Август (вторник) Ден на Републиката
8 Септември (четврток) Ден на независноста
11 Октомври (вторник) Ден на народното востание
23 Октомври (сабота) Ден на македонската ревулуцинерна борба
08 декември (вторник), “Св. Климент Охридски”
За граѓаните од православна вероисповед:
 
17 Јуни (петок) Духовден, петок пред Духовден
28 Август (недела) Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица)
За граѓаните од католичка вероисповед:
 
01 ноември (вторник), Празникот на сите светци
25 декември (недела), првиот ден на Божиќ
За граѓаните од муслиманска вероисповед
 
13 септември (вторник), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам
За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ
 
22 ноември (вторник), Ден на Албанската азбука
За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ
 
12 октомври (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур
За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ
 
28 септември (среда), Меѓународен ден на Бошњаците
За граѓаните припадници на турската заедница во РМ
 
21 декември (среда), Ден на настава на турски јазик