Спорт плус
5. December 2018 - 19:07

Следува новогодишен турнир во пинг-понг

На 16 Декември во Скопје во спортскиот центар Форца ќе се одржи третиот турнир во  пинг понг Самсунг 2018.

Турнирот од оваа година е од отворен карактер, и добива интернационален карактер.

Организатори на турнирот се ППФМ и пинг понгарскиот клуб Телеком НЕЦ од Скопје.

На турнирот можат да учествуваат сите играчи без разлика дали се професионални играчи или рекреативци.

Играчите во машка конкуренција ќе бидат поделени во четири категории:

  1. Апсолутна
  2. 40+
  3. 49+
  4. 59+ 

Во женска конкуренција натпреварувачките ќе се натпреваруваат само во една, апсолутна категорија.

За победниците во сите категории од страна на организаторот и спонзорите обезбедени се парични и непарични награди.

Спонзорот Самсунг обезбеди најнови модели на Самсунг телефони за победниците на турнирот.