Свет
22. September 2023 - 10:27

„Слава на урина“ наместо „Слава на Украина“, Зеленски пречекан со голем гаф во ОН | ВИДЕО

Додека украинскиот претседател Володимир Зеленски и неговиот американски колега се договараат заедно да произведуваат оружје, а светот ги слуша говорите на светските политичари во Обединетите Нации, на самите улици во Њујорк еден билборд им ја одзеде славата.

Станува збор за неверојатен пропуст направен во форма на поздравна порака во центарот на Њујорк. Имено, на огромниот дигитален билборд наместо „Слава на Украина“ се појави пораката „Слава на урината“.

Компанијата која управува со билбордот објасни дека грешката била предизвикана од интелигентен систем кој автоматски го коригирал зборот „Украина“ во слична форма – урина.