Македонија
16. January 2018 - 23:23

Скопското село Црешево - модерно и урбано место за живеење

На 300 метри надморска височина, на 12 км од центарот на Скопје, со 1500 жители, централно основно училиште и околу 400 домаќинства, селото Црешево е модерно урбано и средено место за живеење.

Црешевчани се горди на местото, на положбата, на славите, на кумот и на традицијата.

Нашиот домаќин Томче не води и низ оваа авантура преку слика и разговор на лице место со зителите на ова скопско село.