Македонија
4. February 2016 - 10:38

Скандалозно: Малолетно дете вози камион на автопатот Скопје - Куманово

На 30 август минатата година делницата од Скопје кон Куманово, зад воланот на камиот ја поминал малолетниот Роберто.

„Малиот Роберто жари и пали по македонските патишта. Возач се раѓа, а овде гледаме нешто преубаво, прекрасно, не е тоа само возење, ова е како велосипед. Се работи за желба за волан, тоа чувство кога ќе тргне, тоа не неговото лице може да се забележи на почетокот на видеото, насмевката стои во текот на целото видео. Е сега треба да се има во предвид и другата страна, што би било кога би било и слично.. Но нема за тоа, напиша гордиот татко на ова детенце, кој видеото го објави на Фејсбук страницата „Камиони Босна.

Видеото наиде на различни коментари, и што е нормално повеќето не го одобруваат гестот на таткото што му дозволи на Роберто да вози, ни помалку ни повеќе туку камион.

Индикативно е што во текот на возењето по патот Скопје - Куманово нема ниту една полициска патрола, која сигурно ќе забележеше дете зад воланот на камион со странски таблички и ќе го казнеше соодветно таткото за овој сериозен прекршок во сообраќајот.

 

Mali Roberto zari i pali po Makedonskim cestama..Vozac se radja, a ovdje vidimo nesto prelijepo, divno, nije to samo voznja, ovo je kao bicikloRadi se o zelji za volanom, onaj osjecaj kad krene, to se na njegovom licu primjeti na pocetku videa, osmjeh koji stoji cijeli video..E sad treba uzet u obzir drugu stranu, sta bi bilo kad bi bilo i sl.Ali necemo o tomee Uzivajte drustvo :)

Posted by *Kamioni Bosna* on Sunday, August 30, 2015