Здравје
10. July 2015 - 15:50

Симптоми на рак кои мажите најчесто ги игнорираат

Голем број на луѓе ги занемаруваат раните знаци на рак, потпирајќи се на советите на нестручни лица и одат на лекар дури кога состојбата е смртна сериозна.

Препознајте ги првите знаци и побарајте помош навреме.

1. Проблеми со ерекцијата (можен знак на рак на простатата)

2. Болка и чувство на тежина во слабината, колковите, бутините или стомакот (еден од знаците на рак на простатата е токму постојаната болка во оваа подрачје на телото)

3. Отекување на тестисите или грутки (можен знак за рак на тестисите, главно е безболно)

4. Рапава кожа на брадавиците или болна брадавица или исцедок од неа (и мажите може да имаат рак на дојки)

5. Тешкотии со уринирањето или други некои проблеми (рак на простата)