Македонија
23. July 2016 - 13:48

Силување во скопски Карпош

Синоќа околу  02.30 часот во полициската станица во  Карпош В. П пријавила дека на 22.07.2016 година околу 19.30 часот  непознат сторител извршил полов напад врз нејзината дванаесетгодишна ќерка.

Како што информираат од полицијата,  девојчето  додека возело велосипед по булевар „Иво Лола Рибар“ и ул. „Анкарска“ застанало до едно непознато машко лице, кое се движело пеш, на возраст од околу 40 години, и му побарала 20 денари. Сторителот и рекол дека ќе и даде , но дека треба да појде со него до блиската гаража, на што истата се согласила. Наместо 20  сторителот и дал 500 денари и ја однел во гаражата каде го извршил половиот напад, по што заминал и и рекол да не кажува никому. 

Полицијата трага по сторителот.