Балкан
9. February 2023 - 12:40

Силен земјотрес ја стресе Албанија – Почувствуван е и во Преспа и Охрид

Денес 09.02.2023 година регистриран земјотрес 130 km југозападно од Скопје кој потекнува од епицентралното подрачје Елбасан, Р. Албанија.

Земјотресот се случи во 11 часот и 57 минути, силината на ударот бил 3,9 степени според рихтер, а беше почувствуван од населението во Преспа, Охрид и околината