Свет
19. November 2019 - 11:52

Сиднеј прекриен со густ чад

Силен ветер денеска распламтува околу 100 пожари на источниот брег на Австралија, а градот Сиднеј е прекриен со опасен дим.

Граѓаните добија предупредување – колку што е можно повеќе да престојуваат во затворени простории. Досега во пожарите животот го загубија 4 лица, а изгоре површина од најмалку еден милион хектари.

Досегашната статистика покажува дека се изгорени 300 куќи