Живот
4. August 2015 - 13:38

Што означуваат симболите на картонските кутии?

Овој симбол се користи за да се опише производот дека е кршлив.И ве предупредува да бидете претпазливи.

Овој симбол го има на карго пакети и ве предупредува која страна треба да ја држите нагоре.

Овој симбол се користи исто така во карго пакетите. И ве предупредува дека пакетот треба да се чува сув.