Македонија
7. May 2019 - 15:14

Штипските полициски службеници Денот на полицијата го одбележаа заедно со учениците од ДСУ „Искра“

Полициските службеници од Отсекот за превенција при Полициската станица –Штип денеска Денот на полицијата го одбележаа заедно со учениците од средното државно училиште за специјално образование и воспитание (ДСУ)„Искра“.

Полициските службеници и средношколците со посебни потреби од училиштето „Искра“ заеднички играа пинг-понг, пикадо и кошарка. Началникот на отсекот за превенција во Полициска станица-Штип, Ангелчо Стојановски вели дека целта на денешните заеднички спортски игри е учениците од училиштето „Искра“ поблиску да се запознаат со полициските службеници и да ги вклучат во сите кампањи, кои ги имаат и во останатите училиште во Штип. 

-Ова е се со цел децата да не спознаат нас полицијата, како нивни заштитници, да не се плашат од нашите колеги и кога ќе имаат некои безбедносни проблеми слободно да им пријдат на нашите службеници и да им ги пријават. Значи заеднички да ги решаваме и превенираме проблемите, вели Стојановски.

Наставниот кадар во средното специјално училиште „Искра“ се задоволни што денеска учениците добија големо внимание од страна на полициските службеници преку спортските игри и дружењето.